Identificatie klein, donker; kwadraat, stekel getipt staart; smalle basis vleugels lijken vaak sterk geknepen aan de basis tijdens de secundaire molt in de late zomer, vroege herfst. Volwassene: bruinzwart overall; bleker kin, de keel; een beetje lichter romp. Plumage kunnen bruiner worden weergegeven met slijtage of verschijnen zwarter door contact met schoorsteen roet. Juvenile: bijna identiek is aan volwassenen, maar met witachtige tips om de buitenste vliezen van de secundaire, tertials. Vlucht: meestal snel, vrij ondiep wingbeats, met inbegrip van snelle bochten, steile hellingen, korte glijders. V weergave van paren impliceert lange glijders met vleugels opgegroeid in een V-patroon en een aantal schommelen van links naar rechts.

Status and Distribution Common. Fokken: wijd verspreid in verschillende habitats; meest voorkomende rond de steden, steden. Mogelijk rassen noord naar Newfoundland. Kleine aantallen zomer regelmatig in het zuiden van Canada Goose Pet Marktplaats Inloggen Californië (hoewel minder sinds 1990), met het fokken gedocumenteerd; mogelijk ook gefokt in Arizona. Migratie: migreert in koppels in de loop van de dag, vooral langs de Atlantische kustvlakte, Appalachian uitlopers, en Mississippi River Valley. Grote concentraties kunnen bij slecht weer verschijnen; honderden kan zitstok in schoorstenen. Eerste voorjaar aankomsten zijn in medio maart in zuidelijke staten; piek aankomsten in noordelijke broedgebieden zijn eind april tot half mei. De meeste hebben broedgebieden vertrok eind september half oktober; recente daling van migranten komen in begin november. Winter: de meeste of alle winter in Upper Amazonegebied van Zuid-Amerika; niet opgenomen in Noord-Amerika in het midden van de winter, maar verslagen zo laat december. Vagrant: toevallig uit de buurt van Californië in het Westen, vooral mei september; per ongeluk op Pribilofeilanden, Alaska, en in West-Europa.

Chimney Swift Pictures

Canada Goose Pet Marktplaats Inloggen

Bevolking Numbers waarschijnlijk sterk toegenomen met de beschikbaarheid van de stedelijke broedplaatsen en met boskap, maar de bevolking dalingen zijn geconstateerd sinds de jaren 1980.

Een kleine, donkere 'sigaar met vleugels,' dit is de gierzwaluw van de oostelijke helft van Noord-Amerika. De oorspronkelijke nestplaatsen (holle bomen, rotsen) zijn grotendeels vervangen met menselijke bouwwerken, zoals schoorstenen of gebouw assen, dus het is vooral veel voor in stedelijke gebieden. Monotypic. Lengte 5.3 '(13 cm).